Pečen piščanec s kruhovimi cmoki

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Slika

Sestavine

  • 1,5 kg piščanec
  • 300 g en dan starega kruha
  • 250 ml mleka
  • 30 g masla
  • 2 jajci
  • Sol
  • 1 šopek svežih pomladnih zelišč (drobnjak, peteršilj, krebuljica ipd.)

Priprava

  • Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Začinjenega piščanca položimo v pekač, tako da je prsni del obrnjen navzdol. Prelijemo ga z malo vode in potisnemo v ogreto pečico. Medtem, ko se piščanec peče, pripravimo cmoke. V kozici segrejemo mleko in maslo. Na koščke narezan kruh stresemo v skledo, ga prelijemo s toplo mešanico in pustimo, da se namaka 15 minut. Zelišča operemo pod tekočo vodo, ostresemo in sesekljamo. Namočen kruh zmešamo z razžvrkljanimi jajci, sesekljanimi zelišči in soljo. Pustimo, da zmes stoji 10 minut. Iz zmesi z navlaženimi rokami oblikujemo cmoke in jih dodamo v pekač s piščancem. Vse skupaj pečemo še toliko časa, da se meso in cmoki lepo spečejo. Cmoke med peko večkrat obrnemo, piščanca prelijemo s sokom, ki se je nabral v pekaču. Po potrebi prilijemo še malo vode. Pečenega piščanca preložimo na desko za rezanje, ohlapno pokrijemo z alufolijo in pustimo, da pred rezanjem oziroma razkosavanjem počiva 10 minut.  


Naše znamke


Naše znamke




Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!