Ocvrto marinirano piščančje oprsje

Uporabniška ocena: / 5
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

Za 4 osebe potrebujemo

  • piščančja prsa
  • olivno olje
  • rožmarin
  • 6 strokov česna
  • peteršilj
  • manjši lovorov list
  • limonin sok
  • ščepec muškatnega oreščka
  • ščepec mlete kumine
  • sol
  • poper
  • moka
  • 3 jajca
  • olje za cvrtje

Priprava

Piščančja prsa razrežemo na srednje – manjše koščke. Potem pripravimo marinado iz sesekljanega česna in peteršilja, olivnega olja, lovorovega lista, rožmarina, limoninega soka, muškatnega oreščka, mlete kumine, soli in popra.

V marinadi dobro skopamo in zmasiramo naša narezana prsa in jim pustimo uživati v mariniranem okolju še najmanj tri ure. Dobro je, če te urice naša prsa prebijejo na hladnem – torej v hladilniku. Ko ugotovimo, da jim je že dolgčas ali pa, da jih morda zebe, naredimo iz jajc in moke gosto maso v kateri dobro povaljamo naše koščke prsi…Potem pa jih ocvremo na vročem olju.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!