V pršut ovite nadevane piščančje prsi, tortelini in smetanova omaka

Uporabniška ocena: / 5
Vaša ocena:   

Čas priprave: 10 minut priprava, 25 minut kuhanje

Zahtevnost: 1 / 3


Slika

V 24. oddaji MasterChef Slovenija so bili tekmovalci postavljeni pred zelo zahteven izziv. V samo 47 minutah so morali pripraviti trihodni meni za štiričlansko družino. Po mnenju sodnikov je najboljšo glavno jed pripravil Lovro Miler. Zvezda njegovega krožnika so v pršut ovite nadevane piščančje prsi podjetja Pivka Perutninarstvo, družbo jim delajo sirovi tortelini, za piko na i pa poskrbi kremasta smetanova omaka.

Sestavine za 4 osebe

  • 2 kosa Pivka piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 50 g šampinjonov
  • 1 čebula
  • 10 rezin pršuta
  • 1 mlada čebula
  • 1 vrečka sirovih tortelinov
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici >masla
  • 2 dl smetane
  • 1 pest naribanega sira
  • sol in sveže mleti poper

Priprava

  • Pivka piščančje prsi razrežemo na polovičke. V vsako polovičko naredimo globoko zarezo oziroma "luknjo", ki jo napolnimo z mešanico popraženih sesekljanih šampinjonov in čebule, začimb ter smetane. Prsi lepo začinimo in ovijemo z rezinami pršuta. Spečemo v pečici, ogreti na 180 - 200 stopinj Celzija. 

  • Medtem ko se piščanec peče, v osoljenem kropu skuhamo torteline. Ko so kuhani, jih odcedimo in sotiramo na mešanici masla in olivnega olja. 

  • Pečene piščančje prsi in kuhane torteline serviramo na krožnike. Na torteline naribamo sir. Zeleni del mlade čebulice sesekljamo in potrosimo po tortelinih in piščancu. V kozico nalijemo smetano. Dodamo začimbe, zelišča in malo sira, da se sestavine povežejo v gostejšo omako, ki jo polijemo po piščancu in tortelinih. Pripravljeno jed postrežemo. 

vir: Pivka v sodelovanju z Okusno.je

Naše znamke


Naše znamke




Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!