Nadevane piščančje prsi, pire iz sladkega krompirja in čebule ter sotirana zelenjava

Uporabniška ocena: / 5
Vaša ocena:   

Čas priprave: 30 minut priprava, 30 minut kuhanje

Zahtevnost: 2 / 3


Slika

Izziv v paru, s katerim so se spopadali tekmovalci v 15. oddaji MasterChef Slovenija, je bil, da iz piščančjega mesa podjetja Pivka perutninarstvo pripravijo poljubno piščančjo jed, pri tem pa uporabijo najrazličnejše tehnike in nenavadne okuse. Na izzivu sta zmagala Lovro Miler in Matej Zupančič, ki sta pripravila pečene piščančje prsi, polnjene s piščančjim moussom, in postrežene s pirejem iz sladkega krompirja in čebule.

Sestavine za 1 osebo

  • 10 dag cvetače
  • 10 dag stebelne zelene
  • 1 bela čebula
  • 2 mladi čebulici
  • 2 žlici masla
  • olje za cvrtje
  • Pire
  • 1 velik sladki krompir
  • 1 bela čebula
  • 1 dl sladke smetane
  • sol in sveže mleti poper
  • 2 žlici masla
  • Piščanec
  • 250 g Pivka piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 1 beljak
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 1 pest zelenih delov mlade čebule
  • sol in sveže mleti poper
  • 1 žlica olivnega olja
  • košček masla

Priprava

  • PIŠČANEC PIVKA: Piščančje prsi lepo oblikujemo in v njih z ostrim nožem naredimo globoko zarezo, da ustvarimo žepek, ki ga bomo nadevali. Odrezke mesa skupaj z beljaki, mlado čebulico in smetano zmeljemo v gladko zmes. Zmes začinimo in nadevamo v dresirno vrečko. S pripravljenim moussom napolnimo žepek. Prsi zavijemo v PVC folijo, pokuhamo v vrelem kropu in nato na hitro popečemo na olivnem olju. Ko je meso na obeh straneh lepo popečeno, v ponev dodamo košček masla. S stopljenim maslom večkrat prelijemo piščančje prsi. Meso do konca spečemo v pečici. 

  • PIRE: Krompir in čebulo olupimo, narežemo na koščke in skuhamo v vodi, ki smo ji dodali maslo smetane. Ko se zelenjava zmehča, jo s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo. V pire vmešamo košček hladnega masla, po okusu pa ga začinimo s poprom in soljo. 

  • PRILOGA: Cvetačo nacvetkamo (razdelimo na manjše cvetke), blanširamo in sotiramo na maslu. Stebelno zeleno olupimo, poljubno oblikujemo, blanširamo in sotiramo. Mlado čebulico razpolovimo, popečemo na maslu in začinimo. Belo čebulo olupimo in narežemo na kolobarje, ki jih ocvremo v vročem olju in posolimo. 

  • Piščančje prsi in pire lepo serviramo na krožnik. Dodamo sotirano in ocvrto zelenjavo ter pripravljeno jed postrežemo. 

vir: Pivka v sodelovanju z Okusno.je

Naše znamke


Naše znamke




Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!