Club sandwich

Uporabniška ocena: / 7
Vaša ocena:   

Čas priprave: 10 minut priprava, 25 minut kuhanje

Zahtevnost: 1 / 3


Slika

Sestavine

  • Za pečenega piščanca:
  • Piščančje prsi in bedra
  • Zeliščna Sol
  • Poper
  • 2 stroka česna
  • Dimljena rdeča paprika
  • 1 dcl belega vina

  • Za majonezo s curryjem:
  • 2 rumenjaka
  • 1 dcl sončničnega olja
  • Sol, sveže mlet beli poper
  • Curry
  • Sok limone
  • Čajna žlička gorčice

  • Za nadevanje:
  • 3 rezine velikega toasta
  • 2 jajci
  • 100 g suhe slanine
  • 100 g kitajskega zelja
  • 50 g mehke zelene solate
  • 100 g paradižnika

Priprava

  • Piščančje meso očistimo kosti in kože. Začinimo ga z zeliščno soljo, poprom, natremo s strtim česnom ter dimljeno rdečo papriko. Piščančje meso zapečemo na vroči ponvi z vseh strani. Med pečenjem prilivamo belo vino. Občasno piščanca oblivamo s sokom, ki se je nabral med pečenjem v ponvi. Pečenega piščanca pustimo nekaj minut počivati na toplem.  

  • Meso narežemo na rezine ter ga uporabimo za nadevanje Club sandwicha. 

    Pripravimo curryjevo majonezo. Rumenjake stepemo z gorčico, limoninim sokom ter začinimo z soljo, belim poprom ter curryjem. Postopoma med mešanjem prilivamo olje. 

  • Kitajsko zelje narežemo na tanke rezance. Zmešamo jih s pripravljeno majonezo. 

    Paradižnike zrežemo na tanjše rezine. Zeleno solato operemo in pripravimo lepe mehkejše liste. 

  • Suho slanino položimo med 2 lista peki papirja, obtežimo ter pečemo v pečici, da postane hrustljava. 

    Spečemo omleto iz 2 jajc. Na vročo namaščeno ponev vlijemo stepena cela jajca, rahlo začinimo s soljo in poprom. Pečeno omleto nadevamo v sandwich. Pazimo da je omleta sočna in ne prepečena.  Toastu z nožem odstranimo skorjo ter ga popečemo z obeh strani. 

  • Sestavimo sandwich. Na rezino popečenega toasta naložimo mešanico kitajskega zelja z majonezo, nanj naložimo rezine pečenega piščanca. Pokrijemo z rezino toasta, obložimo z zeleno solato, rezinami paradižnika, pečeno slanino, pečeno jajčno omleto ter končamo z rezino toasta. 

    Pred serviranjem Club sandwich narežemo na trikotnike in prebodemo z nabodalom. 

vir: Okusno.je in Masterchef

Naše znamke


Naše znamke




Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!