Kunčji rilletes

Uporabniška ocena: / 2
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

Za 4 osebe potrebujemo

Začimbna mešanica

  • žlica brinovih jagod
  • žlička črnega popra v zrnu
  • žlica timijana
  • 2,5 dag morske soli
  • 2 manjši bageti
  • kisle kumarice
  • brusnični džem
  • pekač s pokrovom
  • 4 modelčki za narastek

Priprava

Kose kunca operemo pod tekočo vodo, jih osušimo in damo v skledo. V terilniku stremo brinove jagode in črn poper, dodamo morsko sol in z 2/3 začimbne mešanice natremo kunčje meso. Meso posujemo še z listi timijana in premešamo. Skledo pokrijemo s folijo za živila in v hladilniku mariniramo nekaj ur ali čez noč.

Priprava: Pečico segrejemo na 160 ºC. Kose kunca nadevamo v pekač, tako da so tesno naloženi. Raztopimo 20 dag svinjske masti in jo polijemo čez meso, tako da je pokrito. Pekač pokrijemo s pokrovom. Meso pečemo 4 do 5 ur, vmes meso večkrat obrnemo. Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz pekača, tekočino od pečenja pa precedimo. Meso ločimo od kosti in ga z vilicami sesekljamo na majhne kose. Pomešamo ga z malo ohlajene tekočine, ki nam je ostala od pečenja. Meso zmešamo s preostalo začimbno mešanico in maso nadevamo v 4 modelčke za narastek. Zalijemo jih s segreto preostalo svinjsko mastjo. Postrežemo jih skupaj s popečenimi rezinami bagete, kislimi kumaricami in brusničnim džemom.

Napotek: Pekač za pečenje mesa lahko pokrijemo tudi s papirjem za peko, vendar ga moramo ob straneh privezati z vrvico. Meso se mora peči počasi, tako da nikoli ne zavre, saj lahko postane preveč suho. Tako narejeni namaz se lahko v hladilniku ohrani tudi do 3 tedne!

*rillettes = izg. rijεt; v masti pečeno sesekljano meso (svinjina, gos …)

Recept posredovala revija Dober tek.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!