Kunčji file v konjakovi omaki

Uporabniška ocena: / 2
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

Za 4 osebe potrebujemo

Omaka

  • 2 žlici šalotke (drobno sesekljane)
  • 3 žličke moke
  • 1,25 dl belega vina
  • 3 žlice konjaka
  • 5 dl čiste juhe
  • 25 dag smetane
  • sol in poper
  • aluminijasta folija

Priprava

Kunčji hrbet narežemo na fileje in jih začinimo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo maslo in olje ter na njem zlato zapečemo fileje. Kose mesa vzamemo iz ponve, jih zavijemo v aluminijasto folijo in jih v vnaprej segreti pečici na 60 °C prihranimo. Prihranimo prav tako maščobo, ki je ostala od pečenja in na njej prepražimo šalotko. Posujemo z moko in še kratko popražimo. Zalijemo z belim vinom, konjakom in juho ter pustimo, da se omaka zgosti. Omako obogatimo s smetano in začinimo s soljo in poprom. Kunčje fileje postrežemo z omako.

Recept posredovala revija Dober tek.


Naše znamke


Naše znamke