Kunčja enolončnica

Uporabniška ocena: / 3
Vaša ocena:   

Čas priprave: -

Zahtevnost: -

Za 6 oseb potrebujemo

  • 1 kg do 1,30 kg kunčjega mesa s kostmi
  • 25 dag slanine ali pancete
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 3 veliki korenčki
  • 4 stebla zelene
  • 2 lovorova lista
  • 5 dl jabolčnika
  • žlička medu
  • sol in sveže mleti poper

Priprava

Predpriprava: Slanino ali panceto narežemo na kocke. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Korenček operemo, ostrgamo in narežemo na 4-centimetrske kose, prav tako na tako velike kose narežemo očiščena stebla zelene.

Priprava: V veliki ponvi segrejemo olje in na njem rahlo prepražimo kocke slanine, da se maščoba raztopi. Dodamo kose mesa in jih rahlo spečemo z vseh strani. Preložimo jih v drugo posodo, v ponvi pa rahlo popražimo čebulo, da ovene, vendar ne porjavi. Dodamo jo mesu skupaj s korenčkom, zeleno, listi lovorja in timijanom. Premešamo, dodamo jabolčnik, in če je potrebno, še malo vode, da je meso pokrito. Dodamo med in začinimo s soljo in poprom. Na nizkem ognju kuhljamo okoli 1 uro, da se kunec zmehča.

Napotek: Kunca lahko spečemo tudi v pečici, na nizki temperaturi. V tem primeru lonec pokrijemo.

Recept posredovala revija Dober tek.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!