Zakaj je poraba piščančjega mesa v porastu?

Prebivalstvo obmorskih mest, zlasti na severu Evrope ima v prehrani veliko rib in ne čuti pomanjkanja Omega 3 maščobnih kislin. Za kontinentalno prebivalstvo in tudi za Slovenijo veljajo povsem druge prehranske navade, kjer se na jedilniku ribe pojavljajo zelo redko.  Po priljubljenosti med potrošniki pa je perutninsko meso danes na drugem mestu, za svinjino in pred govedino. V zadnjih petdesetih letih se je njegova potrošnja kar podvojila, ker je cenovno konkurenčno, hitro pripravljeno in bolj zdravo, saj vsebuje manj nasičenih maščobnih kislin kot goveje, ovčje in prašičje meso. Tudi v Sloveniji je poraba piščančjega mesa na prebivalca v porastu. V letu 1995 je znašala 17 kg, leta 2002 pa že 29,1 kg na prebivalca.


Naše znamke


Naše znamke



Poveži se z nami


Stopi v stik z nami ali pa nam sledi na socialnih omrežjih!